Numb3rs - genie heeft niet eens een computer!

Wiskundige Charlie Epps (David Krumholtz) is de afgelopen jaren van onschatbare waarde geweest voor de FBI. Maar het móest een keer fout gaan in Numb3rs.

Vanavond is hij met zijn gedachten bij zijn wiskundige doorbraak,waardoor hij een ogenschijnlijk simpele formule voor het oplossen van een serie moorden en inbraken afraffelt. Het gevolg is dat zijn broer Don levensgevaarlijk gewond raakt. Hoe redt Charlie het leven van zijn broer?

Een grap
Acteur David Krumholtz (31) vindt het nog altijd een grap - en een eer - dat juist hij een wiskundig genie speelt. "Ik haalde gewoon nullen voor wiskunde, als dat al kan. Ik begreep er niets van, want ik studeerde er hele nachten voor."

Gênant
"Het was ook enorm gênant. Ik haatte wiskunde zelfs zo erg, dat ik op school nog een petitie wilde maken om van wiskunde een keuzevak te maken, net als kunst. Uiteindelijk heb ik me er maar bij neergelegd. In het echte leven heb je die formules toch nooit nodig?"

Ingeving
Nu David al vier jaar leeft met cijfers, ziet hij dat wiskunde juist in heel veel situaties voorkomt. "Af en toe krijg ik een ingeving en zie ik iets waarover we een aflevering kunnen maken."

ideeën
"Bij Numb3rs staan ze open voor iedere suggestie: ik heb al een paar ideeën aangedragen die ik mocht uitwerken. Alleen, tot dan toe had ik niet eens een computer… Die heb ik vervolgens gekregen van de producers, haha."

Reageren