NYPD Blue schrijver vermoordt hond

Een 51-jarige scenarioschrijver van onder meer de serie NYPD Blue (in Nederland bekend als New York Police), heeft zijn poedel zo hard geslagen dat het beestje is overleden.

Poedel Lola was vijf jaar oud en woog iets meer dan twee kilo toen haar baasje Ted Shuttleworth haar een klap verkocht die zó hard was, dat ze er aan overleed. Shuttleworth schreef onder andere aan de serie NYPD Blue en heeft in het verleden gewerkt voor niemand minder dan Steven Spielberg.

Autopsie
Shuttleworth bracht zijn poedel nadat ze was overleden naar de dierenarts. De dierendokter vond het een wel erg verdachte dood en regelde een autopsie. Uit de lijkschouwing bleek 'een traumatische hersenbeschadiging' door 'een stomp voorwerp aan de rechterkant van het hoofd' de boosdoener.

Celstraf
De schrijver sloeg het hondje omdat hij boos op de poedel was. Wat Lola had gedaan om haar baasje zo kwaad te krijgen, weten we niet.  Maar Ted zal boeten. De dierenarts schakelde politie in die de scenarioschrijver arresteerde. Hem hangt een celstraf van 1 jaar boven het hoofd.

Meer over:

Reageren