Ode aan Alfdred Hitchcock in 100ste aflevering van Castle

Voor de 100ste aflevering van Castle lieten de schrijvers zich inspireren door Alfred Hitchcock. De aflevering van vanavond is gebaseerd op de film Rear Window.

Richard Castle is vanavond aan huis gebonden. De schrijvende detective heeft zijn knieschijf gebroken en kan rechercheur Kate niet helpen bij het oplossen van de moordzaak van de week. Terwijl hij verveeld met een verrekijker zijn omgeving bespioneert, denkt Richard getuige te zijn van een moord in een appartement aan de overkant. Hij belt onmiddellijk Kate, maar tot zijn verbazing gelooft zij hem niet...

Bijzondere aflevering Castle

De schrijvers wilden iets bijzonders maken van deze honderdste aflevering van Castle. Ze besloten de film Rear Window (1954) van Alfred Hitchock als uitgangspunt te nemen. In deze thriller van de master of suspense zit een fotograaf thuis met zijn been in het gips. Door het achterraam begluurt hij zijn buren. Op een gegeven moment vermoedt hij dat een buurman zijn vrouw heeft vermoord. Ziet hij dingen die er niet zijn? Dezelfde vraag kan Richard zich stellen. Maar de jubileumuitzending van Castle heeft, in tegenstelling tot de film, wél een happy end.
 

Reageren