Olav Mol stopt met Formule I-commentaar

Het is het einde van een tijdperk: Olav Mol stopt per direct bij Veronica en Sport1. De reden: Mol weigert zijn Formule I-commentaar vanuit Nederland te verzorgen.

Vanwege bezuinigingen hadden Veronica en Sport1 besloten om Mol het commentaar bij Formule I wedstrijden te laten verzorgen vanuit een studio in Nederland in plaats vanaf locatie. Daar heeft Mol geen trek in en dus besloot hij per direct ontslag te nemen. Zondag wordt hij tijdens de Grand Prix van Canada vervangen door Ronald van Dam, die dit seizoen de meeste races al voor zijn rekening nam. 

Liefde voor F1

'Ik ben op mn best op de circuits, ik had t zooo graag gedaan om de fans te geven waar ze recht op hebben; inside info en liefde voor F1', zegt Mol op zijn twitterpagina. Ook Veronica-baas Mark Bruitsman betreurt de gang van zaken. Hij zegt het standpunt van Mol wel te respecteren.

Sinds 1991

Dat de stem van Olav Mol niet meer te horen zal zijn in de Formule 1-uitzendingen zal behoorlijk wennen worden voor de fans. Mol verzorgde het Formule 1-commentaar sinds 1991.

De Grand Prix van Canada begint om 20.00 uur bij Veronica en Sport1

Reageren