Olympische Spelen

De Olympische Zomerspelen in Peking gaan vandaag officieel van start. Hieronder volgt een opsomming van wat je zoal kunt verwachten:

  • Om acht minuten over acht Chinese tijd (bij ons is het dan acht minuten over twee 's middags) begint de openingsceremonie in het Beijing National Stadium, bijgenaamd het vogelnest.
  • De NOS zendt het spektakel, met de intocht van de landenploegen en het ontsteken van het Olympisch vuur, live uit. Tot en met zondag 24 augustus zal de omroep op Nederland 1 een groot deel van de Spelen live (van 01.00/04.00 uur 's nachts tot 17.00/18.00 uur 's middags) of in de vorm van samenvattingen (verspreid over de dag) tot ons brengen.
  • Om 20.30 uur presenteren Tom Egbers, Dione de Graaff, Toine van Peperstraten, Henri Schut en Jeroen Stomphorst bij toerbeurt dagelijks een programma met hoogtepunten van het afgelopen etmaal.
  • Daarnaast praat Mart Smeets elke avond rond 22.20 uur in Studio sportzomer vanuit het Holland Heineken House in Peking met atleten, coaches en andere genodigden over de verrichtingen van met name de circa 245 Nederlandse OlympiĂ«rs. Oud-tafeltenniskampioene Bettine Vriesekoop, tegenwoordig correspondente in China, en voormalig topschaatser Bart Veldkamp assisteren Mart Smeets als sidekicks.
  • Een nieuwsploeg van de NOS bekommert zich om de andere kant van de Olympische medaille, zoals mensenrechten, persvrijheid, Tibet en smog en zal regelmatig verslag uitbrengen op televisie, radio en op de site.
  • Voor het Jeugdjournaal fietsen twee reporters dag in dag uit door Peking om vragen van de kinderen thuis te beantwoorden zoals: 'Kunnen Nederlandse sporters al met stokjes eten?' en 'Hoe gaat het eraan toe in het Olympisch dorp?'

Reageren