OM eist werkstraf van 200 uur tegen ex Rob Kamphues wegens stalken

Mona-Liza Machado, de ex van Rob Kamphues, krijgt als het aan het Openbaar Ministerie ligt, 200 uur werkstraf wegens stalken.

Daarbij eist het OM een contactverbod van drie jaar en een voorwaardelijke celstraf van vier maanden met een proeftijd van drie jaar. Ze mag ook niet in de buurt van zijn huis komen. Machado viel de presentator een tijdlang lastig en verspreidde belastende berichten over hem in de pers. De afgelopen tijd zou Machado 1450 sms'jes gestuurd hebben aan Kamphues en soms tachtig keer bellen in een uur.

Kans op herhaling
De 37-jarige Machado was korte tijd de vriendin van Kamphues en ze heeft een acht maanden oude dochter van de presentator. De eis voor de proeftijd is langer dan normaal, dat komt omdat de officier van justitie de kans op herhaling groot acht. De zitting werd bemoeilijkt omdat Machado de hele tijd door de zitting heen praatte.

Interviews
Het afgelopen jaar gaf de ex van Kamphues verschillende interviews aan roddelbladen en tv-programma's met de klacht dat Kamphues niets van haar en haar dochter wilde weten. Er moest een DNA-test aan te pas komen om te bewijzen dat de baby echt van Kamphues is.

 

Reageren