OM neemt tweet Paul de Leeuw in behandeling

Het Openbaar Ministerie gaat de klacht over de tweet van Paul de Leeuw toch in behandeling nemen. De klacht komt van de Aktiegroep Burgerbelangen.

De Leeuw twitterde tijdens de live-uitzending van het huwelijk van de Zweedse kroonprinses Victoria: "Zit u ook stiekem te wachten op een zwarte Saab die zich in één of ander monument boort? Niet dat ik het ze gun, maar dan gebeurt er wat!", refererend aan het Koninginnedagdrama.

Uitgesloten
De Aktiegroep Burgerbelangen vond de grap te ver gaan. "Hier zijn echt alle grenzen overschreden. Dit moet in mijn ogen echt aangepakt worden. Ik ben natuurlijk geen jurist, maar in mijn ogen zijn er wel strafrechtelijke mogelijkheden", zei Tom Dinnesen van de actiegroep woensdag. De actiegroep bestaat overigens uit één persoon.

Advocaat Oscar Hammerstein achtte vanochtend de kans op een strafrechtelijke vervolging voor De Leeuw klein. "Je kunt iedereen wel een brief schrijven in woede", liet hij weten, "maar de kans dat Paul de Leeuw hiervoor wordt vervolgd acht ik uitgesloten."

Ramauto
Wilma Nanninga, hoofdredactrice van de Privépagina van De Telegraaf, heeft ook zo haar mening over het voorval. Nanninga: "Dit is kwetsend voor alle nabestaanden van de slachtoffers van de ramauto in Apeldoorn. Hoe kun je nu verlangen naar zo’n aanslag? Dat is toch ziek?"

Het OM gaat nu dus in op de klacht. "We hebben het schrijven van de heer Dinnesen ontvangen en bekijken nu welke officier ernaar gaat kijken", laat een woordvoerder weten.

De Leeuw lijkt er voorlopig nog niet wakker van te liggen. Hij gaat gewoon door met zijn grappen op Twitter, getuige een tweet van woensdag (toen overigens nog niet bekend was dat er een echte zaak van werd gemaakt): "Heb begrepen dat Burgerbelangen Breda me het liefst ziet weggestopt in een Peruaanse cel met een honkbalknuppel en loslippige moeder!"

Reageren