Omroep blijft experimenteren

De publieke omroep blijft in experimentele sferen. Tv Lab, de themaweek waarin programmamakers de kans kregen om nieuwe programma's op de buis te 'testen', komt namelijk in 2010 terug.

De week was een dusdanig succes dat Roek Lips, de netmanager van Nederland 3 (foto), de week maar wat graag ziet terugkeren.

Veel kijkers
In totaal keken 4,4 miljoen Nederlanders op z'n minst naar een deel van een programma dat in het kader van de themaweek werd uitgezonden. En dus komt er in 2010 een nieuwe experimentele week. Wanneer precies, en hoe de week er dan uit gaat zien, is nog niet bekend.

Kritisch publiek
De eerste Tv Lab-week was van 31 augustus tot 4 september te zien. Toen kregen maar liefst negentien programma's van acht verschillende omroepen de kans om zich voor het publiek te bewijzen.

Een panel van 6000 amateur-recensenten kreeg vervolgens de kans om de programma's te beoordelen. De meningen van de panelleden worden meegenomen in de overwegingen over of een programma echt op de buis gaat komen of niet.

Promotie door rel
De Tv Lab-week kreeg dit jaar wel ook gratis promotie toen een programma van Arie Boomsma in opspraak raakte. De presentator wilde met het programma Loopt een man over het water cabaretiers hun versie van 'God' laten bespreken. Het programma zou als test in de week van Tv Lab uitgezonden worden.

Omroep EO besloot echter op het laatste moment om het programma niet door te laten gaan. De daaropvolgende rel was mede aanleiding voor Boomsma om de omroep te verlaten. Hij is nu op zoek naar een nieuwe werkgever.

Reageren