Omroep Max groeit het snelst

Al het omroepgeweld ten spijt, lijkt het underdog Max te zijn die het het beste doet in 'Hilversum'. De omroep blijkt de snelst groeiende omroep van het hele publieke bestel te zijn. En: ze willen Koffietijd!

Max heeft meer dan 240.000 leden en is daarmee de snelst groeiende omroep van het Nederlandse publieke bestel.

Met dat ledenaantal voldoet Max met gemak aan de 150.000 ledeneis die voor omroepen met een C-status nodig is om in het bestel te mogen blijven. De omroep krijgt dan ook de B-status, met meer uitzenduren.

Snelst groeiende omroep
Max-oprichter en directeur Jan Slagter maakt het ledental woensdag bekend in het programma Tijd voor Max. Hij is er trots op dat zijn omroep met zoveel gemak de ledeneis gehaald heeft.

"Toen wij in 2004 een aanvraag indienden om te worden toegelaten tot het publieke bestel hadden we 62.000 leden. Nu hebben we 240.000 leden en hebben hiermee ons ledenaantal verviervoudigd. Wij zijn door deze enorme groei de snelst groeiende Publieke Omroep en dit allemaal zonder een programmablad. Ik ben ontzettend trots dat we deze mijlpaal hebben bereikt."

Mooie tijden voor Max
"Vanaf september 2010 zullen we een enorme uitbreiding van zendtijd krijgen. Ik wil heel graag ook 's ochtends rond 10.00 uur een soort Koffietijd! uitzenden. Dat kan vanaf volgend jaar doordat op initiatief van de 2e Kamerleden Joop Atsma en Jasper van Dijk er nu in de nieuwe mediawet staat dat omroepen nu ook programma's gedurende de dag kunnen uitzenden en er door de Raad van Bestuur van de Publieke Omroep budget voor beschikbaar moet worden gesteld."

Jan is een tevreden man: "Het worden mooie en spannende tijden voor Max."

Koffietijd? Ja! Koffietijd!Extra:
- ga naar alle artikelen op Televizier.nl >>
- nog geen lid van Televizier.nl? Registreer je hier gratis >>


Reageer op bovenstaand nieuws:
Max groeit als kool. Wat vind jij eigenlijk van de omroep die ooit nog wat lachterig de 'bejaardensoos van Hilversum' werd genoemd?

Reageren