Omroep NBC stuurt 2700 man naar Olympische Spelen

20 juli 2012 13:15 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

NBC brengt voor de Verenigde Staten verslag uit van de Olympische Spelen 2012, en ze gaan zorgvuldig te werk. De zender gaat met maar liefst 2.7000 personeelsleden naar Londen.

De omroep bezit exclusieve tv-rechten voor het toernooi en wil letterlijk álle wedstrijden van de Spelen vastleggen. Op tv en via internet zal NBC 5,5 duizend uur aan rechtstreekse sportwedstrijden uitzenden. 

2700 tegen 60
Minder rijke zenders moeten genoegen nemen met een mindere bezetting op de Spelen: de Britse omroep BBC is met 765 mensen op het evenement. Onze eigen NOS moet het met 60 man doen.

Fietsen en lopen
De NOS stuurt minder personeel naar de Olympische Spelen, omdat ze gebruik maken van een internationale samenwerking, waarin elk land verantwoordelijk is voor een aantal sporten. Het Internationaal Olympisch Comité (IOS) heeft Nederland gevraagd om het wielrennen, snelwandelen en de marathon in beeld te brengen.

Internationale beelden
Die laatste heeft de NOS verdient door de goede verslaglegging van de marathon van Rotterdam. Andere ‘gespecialiseerde’ landen leggen de overige sporten vast, zo doen de Japanners judo, de Finnen atletiek en de Engelsen tennis (op het veld van Wimbledon).

Hoge rekening
De Amerikanen doen dus niet mee met het internationale model en schieten alle beelden zelf. Tja, dan mogen ze straks ook niet zeuren over de torenhoge rekening ná De Spelen.

Meer over