Omstreden MTV-show 'My Super Sweet' naar Nederland

De populaire Amerikaanse reality-serie My Super Sweet Sixteen van MTV krijgt een nieuwe variant die ook over de grenzen kijkt. Het programma neemt ook één aflevering op in Nederland, maar dat lijkt niet onomstreden.

De nieuwe versie heet kortweg My Super Sweet en wordt in tien verschillende landen opgenomen. Dat heeft MTV bevestigd naar aanleiding van een bericht in het AD.

In de originele variant van het programma vieren rijke, Amerikaanse tieners hun 16e verjaardag ('sweet sixteen') op grootse wijze. Daar komen veel dure artiesten, buffetten, cadeaus, geld en hysterisch jonge-meidengedrag bij kijken.

Critici roepen dan ook dat jongeren door het programma te materialistisch worden en zelf óók zulke verjaardagen gaan eisen.

Zeelands glamour
De 17-jarige Medy uit Nederland is door het programma benaderd. Zij zal haar verjaardag vieren in discotheek De Hooizolder in het Zeeuwse dorp Westkapelle.

Omstreden
Weblog Geenstijl.nl beweert echter dat het feestje van Medy niet zomaar een feestje is. Ze zou de dochter van de eigenaar van de discotheek zijn, die de deal met MTV heeft opgezet om zijn discotheek onder de aandacht te krijgen.

Volgens Geenstijl zou een lijst met sponsoren van het privéfeest dat bewijzen. Ook verkoopt de discotheek zelf kaarten voor een 'after party' van het verjaardagsfeest, dat om 23.00 uur zou moeten beginnen. Dan is de club dus commercieel geopend. Tieners die vervolgens op Medy's afterparty willen komen, dienen 20 euro te betalen. Ook kunnen ze een VIP-arrangement boeken.

Reageren