Omstreden persiflage in TV-Kantine?

Een klein relletje rond de TV-Kantine vandaag. Het nieuwe sketchesprogramma van Carlo Boszhard en Irene Moors, waarin tientallen BN'ers op de hak worden genomen, leek heel even onderwerp te worden van een controverse rond de in 2007 overleden Jos Brink.

Carlo heeft in het programma namelijk een parodie waarin Jos Brink vanuit de hemel commentaar levert op het programma. Hij vroeg daarvoor toestemming aan de man van de overleden tv-coryfee, Frank Sanders. En Frank gaf toestemming omdat Jos altijd een enorme fan was van de imitatie die Carlo van Jos Brink deed.

Netjes en leuk
Totdat De Telegraaf en RTL Boulevard verslag deden van de aangenomen zoon van Jos en Frank: Paul van Ewijk. Die zou het niet zo leuk vinden dat Jos geïmiteerd wordt. De actie van Carlo werd 'niet netjes en niet leuk' genoemd.

Daarop doken verschillende media bovenop het verhaal en kreeg Carlo de vraag voor zijn kiezen of het inderdaad niet wat ongepast was om een zo recentelijk overleden populaire presentator te imiteren.

Anders pech
Het radioprogramma Evers staat op wist Carlo als eerste te strikken voor een reactie. Daar verdedigde de imitator nogmaals de beslissing om Jos in het nieuwe programma te verwerken, en wel vanuit het standpunt dat nota bene Frank zelf had gezegd het leuk te vinden. Ook werkte Jos Brink in het verleden zelf nog eens mee aan een sketch waarin Carlo hem nadeed in het programma Monte Carlo.

Carlo: "Ik betreur het. Maar ik ga er van uit dat als ik Frank Sanders vraag 'mag ik het doen' en die zegt ja, dan ga ik er van uit dat het mag. En anders heb ik pech."

Pittige TV-Kantine
In De TV-Kantine spelen Carlo en Irene tientallen bekende Nederlanders na. Al die BN-ers komen samen in de kantine van RTL. Aan het einde van ieder programma komt Jos vanuit de hemel commentaar leveren op het programma.

Pruik
Vooralsnog gaf Carlo tegen Evers aan dat hij doorgaat met het in de uitzendingen verwerken van Jos Brink. Maar, zo zei Carlo "Als nou bij uitzending twee of drie blijkt dat het niet werkt, dan haal ik hem er gewoon uit. Ik bedoel, het is Carlo Boszhard met een pruik op. Klaar. Het is satire."

Wordt vervolgd?
In ieder geval heeft RTL al wat uitzendingen van het programma terug naar de editingruimte gestuurd omdat men vond dat er teveel personages in voorkwamen. De eerste uitzendingen moesten wat minder druk, zo gaf Carlo bij Evers aan.

En er zijn nog kansen op ruzietjes zat, zo liet hij doorschemeren. Namen die onder meer langskomen zijn onder meer Chazia Mourali, Kim Holland, Jeroen Pauw, Paul Witteman, Jan de Hoop, Lucille Werner, Peter R. de Vries, Joram van der Sloot, Mary Borsato, Robert Jensen, Joop Braakhekke... en natuurlijk Jos Brink.

Wie vroeger wel eens Pittige tijden, de persiflage op Goede tijden, slechte tijden zag bij Telekids (natuurlijk ook door Carlo en Irene), kan zich er iets bij voorstellen. Hieronder een leuke compilatie van Pittige tijden-momenten:Update 05-03-2009
Paul van Ewijk blijft moeite hebben met de persiflage van Jos Brink door Carlo Boszhard in het nieuwe programma De tv-kantine.

Paul: "Diep in mijn hart vind ik het niet netjes. Vooral omdat Carlo heeft geroepen ’ik doe het nooit meer’. Maar ach, ik kom ook wel eens op dingen terug." Wel noemt hij het onderdeel 'wansmakelijk'. "Als Carlo denkt dat het nodig is voor de kijkcijfers… Ik weet alleen niet of de kijker het hem in dank afneemt."

Reageer!
Storm in een glas water of is het wat respectloos?

Meer over: