ONM ‘Een baanbrekende soap'

Terrorisme, loverboys, sekspillen, culturele verschillen, eerwraak: ONM schuwt beladen verhaallijnen niet bepaald. Zeker sinds de serie bij jongerenzender BNN te zien is zijn er nogal wat taboeonderwerpen aangesneden

Zinloos geweld
De acteurs van de soap vinden dat juist een heel goed idee, zoals Katarina Justic, die de rol van Shirina speelt in de serie. In een interview met TVGids.nl zegt ze: “Juist in een soap kun je dingen aankaarten die op dat moment maatschappelijk relevant zijn, zoals zinloos geweld, racisme, homohaat. ONM bereikt toch een heel andere doelgroep dan Nova of praatprogramma’s.”

Missie
Ook Gürkan Küçüksentürk (Ilyas) is blij met de omroep. “Bij BNN krijgen we meer ruimte voor scherpe verhaallijnen over culturele verschillen. Eén van de dingen die ik wil laten zien is hoe Nederlandse islamieten door de maatschappij worden benaderd in deze angstige tijden. ”

Angst

De jonge acteur vindt het heel belangrijk om ook een andere kant van Nederlandse moslims te laten zien: “Ik merk dat veel mensen na alle verschrikkelijke dingen die er zijn gebeurd een angstige houding hebben tegenover moslims. Ik sta, net als het overgrote deel van mijn geloofsgenoten, helemaal niet achter die daden, maar word er regelmatig mee geconfronteerd. En dat doet pijn.”

Reageren