Ontvoerd aflevering van John van den Heuvel mag van rechter uitgezonden worden

De aflevering van Ontvoerd die John van den Heuvel klaar had liggen voor aanstaande zondag, mag gewoon worden uitgezonden. Dat bepaalde de voorzieningenrechter in Lelystad.

Het leek er even op dat er zondag een plekje vrij zou komen in de programmering van RTL, maar dat is toch niet het geval.

Kinderontvoering

Een 7-jarig jongetje dat grootgebracht is bij zijn opa en oma in Suriname, werd door de programmamakers naar zijn vader in Nederland gebracht. De grootouders van de jongen spanden een kort geding aan om een verbod op de uitzending af te dwingen. Ze vinden dat ze onterecht in verband worden gebracht met een strafbaar feit, kinderontvoering.

Advocaat legde het uit

De advocaat van RTL lichtte toe dat er in de aflevering al duidelijk wordt gemaakt dat er geen sprake is van ontvoering van de jongens door zijn grootouders. Niets aan de hand dus. Daarbij komt de oma helemaal niet in beeld en de opa van heel ver weg.

Johan aan het woord

John van den Heuvel gaf donderdag in RTL Boulevard aan dat hij vertrouwen heeft in een goede afloop voor de jongen en zijn vader. “Het hof heeft het arrest zo dichtgetimmerd dat ik niet denk dat er nog veel verandering in komt", aldus de misdaadjournalist. Daarbij gaf hij aan liever te zien dat dergelijke zaken buiten de rechtszaal worden opgelost.

De eerste aflevering van Ontvoerd wordt zondag om 20:00 uur uitgezonden bij RTL 4.

Meer over:

Reageren