Ook draaiende stoelen tijdens Battle-ronde Amerikaanse The Voice

Bij de Amerikaanse The Voice maken de draaiende stoelen vanaf volgend seizoen ook in de Battle-ronde hun opwachting. De NBC heeft dit besloten na tegenvallende kijkcijfers.

Toen de stoelen in de Battle-ronde stopten met draaien, hielden veel mensen ook op met kijken. De Amerikaanse kijkers konden maar geen afscheid nemen van de door hen zo geliefde stoelen en de kijkcijfers schoten naar beneden. „De mensen houden van draaiende stoelen en daarom stoppen we dat nu ook in The Battles”, zegt NBC-baas Bob Greenblatt.

Beter en spannender
Voorheen draaiden de juryleden hun zetels alleen om tijdens de auditierondes. NBC hoopt dat met het gewijzigde format het nieuwe seizoen dat deze herfst van start gaat, stabieler scoort. Hij verwacht dat deze aanpassing de show bovendien nog beter en spannender maakt.

Kijkcijfers
Niet alleen in Amerika kelderen de kijkcijfers na de auditierondes. Ook de Britse The Voice verliest elke week kijkers. De Britse media denken dat de kijkcijfers dalen, omdat The Voice na de auditierondes minder onderscheidend is. Wellicht missen zij ook de draaiende stoelen...

The Voice of Holland
Of The Voice of Holland de stoelen ook weer gaat laten draaien tijdens The Battles is nog niet bekend. RTL zegt nog niet bezig te zijn met het nieuwe seizoen en gaat daar later wellicht naar kijken. Voor de kijkcijfers hoeven ze het niet te doen, want die blijven volgens de woordvoerder van RTL vrijwel constant na de auditierondes. Naar de eerste aflevering van seizoen 1 keken 1,9 miljoen mensen. Dit liep langzaam op naar 3 miljoen en naar de Battles en liveshows keken ook zo'n 3 miljoen mensen.

Reageren