Oók een finale: American Idol 8

Terwijl wij hier Lisa kroonden als tweede winnares van X-factor, is Amerika volgende week al toe aan de finale van het achtste seizoen van American Idol. Afgelopen woensdag werd bekend dat Adam Lambert en Kris Allen het tegen elkaar op gaan nemen voor de titel van Amerika's nieuwste idool. Zij kregen de meeste stemmen van de in totaal 88 miljoen (!) uitgebrachte stemmen.

Kris Allen is lief, schattig en leeft een braaf leven met zijn vrouw. Hij is goed met zijn akoestische gitaar en heeft het overkomen van 'the boy next door'.

Met andere woorden: hij is voor velen een verrassing, want hij heeft niet bepaald iets in zich om de finale te halen. 'Wie zou nou stemmen op zo'n brave jongen?' Maar Kris flikte het hem toch.

En dan de concurrent
Adam Lambert is de eerste openlijk homoseksuele kandidaat die de finale van American Idol haalt. (Clay Aitken uit seizoen 2 kwam pas later uit de kast). Eerder dit seizoen lekten er foto's uit waarop Adam te zien was met een flinke lading make up en flink zoenend met andere jongens.

Conservatief Amerika bleek toch te vallen voor de charmes van musicalster Adam waardoor hij snel dé populairste en meestbesproken kandidaat van dit seizoen werd. Met zijn hoge stem, opvallende verschijningen en goede optredens tipte opperjurylid Simon Cowell hem al snel als finalist.

Wie wordt het?
Simon heeft het overigens niet altijd bij het rechte eind: hij tipte ook kandidaat Danny Gokey, maar die moest helaas gisteren zijn plek in de finale afstaan aan Kris, na een zenuwslopende liveshow waarin tal van sterren optraden.

Wie er komende woensdag de titel mee naar huis neemt, lees je donderdag hier op Televizier.nl!

Reageren