Ook Holland's Got Talent al op 9 juli

RTL 4 start op vrijdag 9 juli met het nieuwe seizoen van Holland's Got Talent. Daarmee is een nieuwe tv-oorlog ontketend tussen concurrenten RTL 4 en SBS 6.

Televizier.nl berichtte vorige week dat het SBS 6-programma Popstars al op 9 juli van start zou gaan. Nu maakt RTL dus bekend dat ook hun talentenjacht Holland's Got Talent al vroeg in het televisieseizoen begint.

IJsdansen
RTL en SBS vechten wel vaker zogenaamde tv-oorlogen uit. De bekendste was in 2006, toen beide zenders kwamen met een show waarin bekende Nederlanders moesten ijsdansen.

SBS won die oorlog om de kijkcijfers met het programma Sterren Dansen Op Het IJs, dat het beter deed dat de RTL-show Dancing On Ice. Vorig jaar was er nog een heuse Michael Jackson-oorlog, toen RTL's My Name Is Michael het won van de SBS-variant Move Like Michael Jackson.

Voorspelling
Voorgaande jaren werd Holland's Got Talent uitgezonden door SBS, maar de rechten daarvan werden verloren aan RTL. Popstars moet het nu gaan doen voor de familiezender, maar HGT wil dat natuurlijk niet laten gebeuren.

Popstars-presentator Gerard Joling liet vorige week nog aantekenen: "Misschien besluit de rest nu ook wel om eerder te gaan starten."

Dat lijkt nu inderdaad het geval. Holland's Got Talent gaat worden gepresenteerd door RTL-coryfee Robert Ten Brink.

Reageren