Vijfde gast

Ook minister Carola Schouten in Zomergasten 2020

3 juli 2020 09:27 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

© ANP
Landbouwminister Carola Schouten schuift deze zomer aan in Zomergasten. De politica is de vijfde gast in het het interviewprogramma van Janine Abbring.

Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit Carola Schouten is op 16 augustus te gast in Zomergasten bij de VPRO. De politica belooft in aankondiging een avond waarin behalve de dingen die ze leuk vindt, ook zwaardere thema's aan bod komen. "Zoals ongelijkheid, verantwoordelijkheid, en tegelijkertijd mijn blijvende zoektocht naar vrijheid."

ChristenUnie

Carola Schouten is geboren in 1977 als boerendochter in Noord-Brabant. In 2011 wordt ze kamerlid voor de ChristenUnie en in 2017 Minister van landbouw. Dat is ze nog steeds. Behalve minister is ze ook ook viceminister-president van Nederland. Carola is alleenstaande moeder van een zoon.

De laatste tijd is ze veel in het nieuws door de boerenprotesten naar aanleiding van de stikstofproblematiek.

Zomergasten 2020

De minister is de vijfde zomergast dit jaar. De anderen die tot nu toe bekend zijn gemaakt zijn rapper Typhoon, advocate Inez Wesi, actrice/schrijfster Nazmiye Oral en viroloog Jaap Goudsmit. Er volgt er nu nog eentje.

Het 33e seizoen van Zomergasten wordt gepresenteerd door Janine Abbring en start op zondag 19 juli op NPO 2.

Meer over