Ook Rick Brandsteder van RTL 5 naar SBS 6

Ook Wie Is De Chef?-presentator Rick Brandsteder verruilt RTL 5 voor een nieuwe loopbaan bij SBS 6.  

Rick Brandsteder is daarmee na Bridget Maasland en Eddy Zoëy het derde RTL 5-gezicht dat verhuist naar de commerciële concurrent, die momenteel hard werkt aan een nieuwe start.

Weinig te doen
Rick begon zijn televisieloopbaan bij RTL 5, waar hij met name bekend werd als presentator van kookprogramma Wie Is De Chef?. Maar de laatste maanden had hij weinig te doen. Naast wat klusjes voor de Vriendenloterij was hij uitsluitend kort te zien in de introductiefilmpjes van realityserie Britt & Ymke en Het Mysterie Van... 

Verrassing
Brandsteders overstap komt enigszins als een verrassing. Eind mei verklaarde hij nog in een interview dat RTL 5 goed bij hem past. "Over mijn carrière heb ik niks te klagen. Het gaat allemaal gestaag en ik probeer me steeds meer te ontwikkelen." 

Eerste klus
Rick zou in eerste instantie pas per 1 september aantreden bij de omroep, maar gister vertelde hij in Shownieuws dat hij eerder aan de bak mag: zijn eerste klus is namelijk het verslaan van de Nijmeegse Vierdaagse in juli.

Al met al is de jonge Brandsteder in zijn nopjes: "Ik ben een heel gelukkig man. Ik ben heel blij met deze kans. Het mooie eraan is dat ik lekker veel ga werken hierdoor. En omdat ik relatief toch nog wel jong ben, moet ik me ontwikkelen. Bij SBS krijg ik de kans om lekker veel te doen en daar ben ik heel erg blij mee."

 

Reageren