Ook Youp kritisch over Patricia Paay

16 december 2009 10:51 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Er is al veel over gezegd en gesproken, maar zaterdag deed ook cabaretier Youp van 't Hek in zijn column in de NRC over de naaktreportage van Patricia Paay. Vanzelfsprekend was hij niet echt enthousiast over haar verschijning in de Playboy. De "blote oma", noemde hij haar.

Youp stelt dat er fundamenteels iets mis in een land waar een blote bejaarde in een seksblaadje staat en Mark Rutte politicus van het jaar blijkt te zijn. "Of ik de blote oma bekeken heb? Ja, natuurlijk. Ik had vooral intens medelijden met de fotograaf, die toch een keer gezegd moet hebben: 'Iets geiler, oma!'"

Tuitmondje
"Ik kan daar in mezelf weken lang om grinniken", schrijft Youp. "Dat zij al geil kijkend denkt dat wij dit geil vinden. Van die toegeknepen oogjes en zo'n tuitmondje. En dat op je zestigste. En dat dan ook nog voor een miljoenenpubliek. Dat is toch je reinste carnaval? Hier hoef je als columnist of cabaretier toch niks meer aan toe te voegen?"

Positief
Verderop vraagt hij zich af niemand in Patricia's omgeving durft te zeggen hoe hier ├ęcht over denken: "Vrees dat die vrienden in de categorie Gerard Joling en Gordon vallen en dat is toch spul dat zonder camera's niet meer kan genieten. Dus hun reacties zullen positief zijn."

"Van gedurfd tot hartstikke mooi. Of zal er ook een echte goede vriend zijn die gewoon onder vier oren en ogen haar de keiharde waarheid vertelt? Die gewoon zegt hoe het zit."

Noodlijdend blaadje
"Dat ze zich een beetje heeft laten misbruiken door een noodlijdend blaadje", aldus de cabaretier. "Dat dit de laatste stuiptrekking is van een voorbije trend. Zou toch kunnen? Dat een echte goede vriend haar dat zachtjes influistert? Of zal ze alles afdoen als jaloezie en het zelf ook niet door hebben? Ik vraag me dat af."

Meer over