Oorlogsvariant Big brother op komst?

John de Mol, de grote man achter als Big brother en De gouden kooi, is naar verluidt bezig met de productie een nieuwe variant op de oerversie van realityprogramma's: House of peace. Hij wil de oorlogsvariant op Big brother op de buis gaan brengen.

Stel je bijvoorbeeld voor dat een groep Hutu's en Tutsi's voor een bepaalde tijd samen in één ruimte worden gezet. Vervolgens is het wachten geblazen op de heftige confrontatie, die ongetwijfeld snel zal volgen; deze stammen staan erom bekend dat ze elkaar per definitie op alle mogelijke manieren naar het leven staan.

Conflicten
Maar ook andere etnische groepen maken kans. Zo zouden ook Bosniërs en Kroaten, of Israëliërs en Palestijnen prima in het format passen. Uitgangspunt is (officieel) overigens niet om conflicten uit te lokken.

Nadenken
Wat dan wel het doel van House of peace moet worden? In dit programma is het de bedoeling dat 'gewone mensen' uit verschillende conflictgebieden met elkaar praten en nadenken over het conflict waarin zij elkaar naar het leven staan.

Reageren