Op zoek naar de ruwe diamant

Vanavond is het de vierde uitzending van Sterretje gezocht. De zoektocht naar een nieuwe presentatrice krijgt een spannende wending. Er zijn nog twaalf kandidates over en ook vanavond moeten drie dames de race verlaten.

De professionele jury, bestaande uit ex-BNN-babe Bridget Maasland, producent Jeroen van Baaren en castingdirector van Kemna Casting, Job Castelijn, beoordeelt hoe sappig het vlees in de kuip is.

Bloedstollende afvalrace
In deze bloedstollende afvalrace moeten alle kandidaten bewijzen dat ze kunnen presenteren, interviewen, acteren én zingen. "Het gaat er natuurlijk niet om dat je kan zingen op het hoogste niveau, maar wel hoe je jezelf onderscheidt van de rest en dat je het publiek meekrijgt", zegt jurylid Job.

Ruwe diamant
Job: "Ik merk dat er zeker nog talent is in Nederland, maar het is moeilijk om die ruwe diamant te vinden. En het is natuurlijk een uitgelezen kans voor BNN om de zoektocht naar een nieuw talent te combineren met een leuk programma."

Testen op BNN-manier
Van een stand-up in de achtbaan, interviews op de rode loper tot een presentatie in een bad met Bailey's, zoals Katja Schuurman wel eens heeft gedaan. De dames worden wekelijks op een BNN-manier getest op hun talenten, maar ook op karakter.

Ook hard werken
"Veel meiden vielen al snel door de mand tijdens een interview en presentatieopdracht. Presenteren is een vak apart en een goede voorbereiding is een vereiste", meent Job. BNN is niet alleen 'lang leve de lol', er moet ook hard gewerkt worden.

Brutaal
"Ik merk dat sommige dames denken dat je gewoon lekker brutaal moet zijn om ver te komen, maar dat alleen is niet voldoende. Het gaat om hoe je bepaalde dingen brengt. Als je brutaal bent met een knipoog, kan je overal mee wegkomen." Welke brutale meid is ruw genoeg en wie heeft het totaalpakket?

Reageren