Op zoek naar het geheim van Volendam

Bij het horen van de titel De palingsoap gaat er vast een belletje rinkelen, en vanavond is het zover: de nieuwste reallife soap van de Tros gaat over Volendam. Mocht je dus altijd al willen weten wat Jan Smit, Yolanthe Cabau van Kasbergen, Nick & Simon, Jan Keizer én alle (nog) onbekende inwoners van Volendam in hun dagelijks leven doen, dan biedt De palingsoap de uitkomst.

Bekende gezichten
Dit vissersdorpje aan het IJsselmeer spreekt niet alleen bij Japanners tot de verbeelding, ook bij veel Nederlanders. Maar niet om dezelfde reden. Waar het de buitenlandse toeristen gaat om de oude huisjes en smalle straatjes, proberen de Nederlandse bezoekers voornamelijk die bekende Volendammers te spotten op de plek waar het allemaal gebeurt: De Dijk. Met De palingsoap zal hun populariteit alleen nog maar toenemen, maar dat vindt het duo Nick en Simon niet erg. „Als je geen zin hebt in aandacht, dan moet je niet op zondagmiddag gaan wandelen op De Dijk,” vertelt Nick. „Dan ontkom je niet aan mensen die even met je willen praten of een handtekening van je willen hebben.”

Het geheim
In de reallife soap moet het geheim van Volendam worden ontrafeld. Nick: „Ik weet niet zo goed hoe je dat zou moeten omschrijven. Het is meer een gevoel. Ik hoop dat De palingsoap dit kan overbrengen net als de bijzondere mentaliteit van de Volendammers.” Simon vult aan: „We hebben een winnaarsmentaliteit! Dat is iets waar we trots op zijn.” Ook Monique Smit, de zus van, heeft misschien wel een verklaring voor het succes van haar geboortedorp. „Het geheim is volgens mij dat iedereen elkaar alles gunt. We zijn samen één groot team.”

Dagelijkse beslommeringen
In De palingsoap die vanavond op Nederland 1 van start gaat, worden niet alleen de Jan Smits’ van Volendam met een camera gevolgd, ook de dagelijkse beslommeringen van onder andere de palingboer, de bezoekers aan dorpshuis de Sint Jozef en de badkamerverkoper komen wekelijks in het programma voorbij.

Reageren