Op Zoek Naar Zorro start 01-01-11

Op Zoek Naar Zorro, de talentenjacht die op zoek is naar potentiële musicalsterren voor de musical Zorro, start op 1 januari 2011. Dat maakte de AVRO dinsdag bekend.

De omroep zendt de liveshows van het programma vanaf die datum iedere zaterdag uit.

Frits Sissing neemt de presentatie voor zijn rekening. Onder toeziend oog van Willem Nijholt maken Pia Douwes en Erwin van Lambaart, als voorzitter, onderdeel uit van het panel.

Voorbereidingen
Voorafgaand aan de liveshows in januari, zendt de AVRO in december nog een terugblik uit van de voorbereidingen van de elf finalisten. Ruud, Kelvin, Sandor, Dennis de G, Jeroen, Roman, Dennis ten V, Tommie, Marijn, Samuel en Mischa hebben al het nodige achter de rug. Ze gaven een concert, waren bij workshops, deden audities en maakten zo achter de schermen al van alles mee.

Procedure
De elf finalisten zijn gekozen uit honderden kandidaten die zich hadden aangemeld voor de open audities voor Op zoek naar Zorro. Na de eerste voorrondes volgde een theaterronde. Daarin moesten de overgebleven jongens zich presenteren aan het panel, bestaande uit musicalster Pia Douwes, talentscout en filmproducent Johan Nijenhuis en theaterproducent Erwin van Lambaart. Degenen die de theaterronde overleefden, kregen op de Zorro Academy workshops van onder anderen Willem Nijholt en Pia Douwes.

Na de Academy bleven nog 20 jongens over. Zij mochten een optreden verzorgen voor de top van de Nederlandse theaterwereld. Na intensief beraad van het panel zijn de elf finalisten een feit.

Liveshows
Tijdens elke liveshow moeten de twee kandidaten met de minste stemmen in de ‘zwanenzang’ het nog eenmaal tegen elkaar opnemen. Daarna is het de beurt aan musicalicoon Willem Nijholt om één Zorro te redden. De kijkers bepalen wie de Nederlandse Zorro wordt.

Reageren