Open einde voor Lost?

2 mei 2010 12:37 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Na zes jaar is de laatste aflevering van Lost in zicht. Nu het einde van de serie nadert lijken niet alle mysteries te worden opgelost. Damon Lindelof, één van de makers, vertelde dat in een interview aan The Hollywood Reporter.

De serie zal niet alle opgeworpen vragen van een sluitend antwoord voorzien.

Lindelof zei onder meer over de laatste aflevering: "Het zal eindigen op een manier die bij Lost past […] en het zal zorgen voor vele theorieën."

Niet uitleggen
"Het mooie aan laatste afleveringen is als ze passen bij de serie. […] We zullen zo sluitend mogelijk zijn en ons houden aan dit einde, maar we kunnen de serie nooit afsluiten zonder dat fans zullen vragen: 'Wat bedoelden ze daarmee?' Daarom gaan we het ook niet uitleggen", aldus Lindelof.

Meer vragen
Verder vertelde Lindelof dat het einde van de serie voor het grootste deel zal verlopen zoals die al bij de eerste aflevering was gepland. Dit vertelde hij vooral naar aanleiding van de kritiek op de nieuwe flashbacks in seizoen 6, die naar een soort parallel universum lijken te verwijzen.

In plaats van antwoorden te bieden op de mysteries werden er op die manier tot nu toe vooral meer vragen opgeworpen.

Antwoord
Lindelof lijkt zeker van zijn zaak te zijn. "Het publiek snapt nu nog niet waar ze naar kijken,'ze begrijpen nog niet wat voor consequenties dit voor de serie zal hebben. Het einde zal in ieder geval daar wél een antwoord op geven."

Er moeten nog vier afleveringen van Lost worden uitgezonden voordat de serie eindigt.

Meer over