Operatie NL Fit begint onder leiding van Art Rooijakkers

De AVRO wil dat heel Holland fit wordt. Dat betekent dat Nederland flink aan de bak moet bij Operatie NL Fit, onder leiding van Art Rooijakkers en drie deskundigen.

De cijfers zijn verontrustend: 6,5 miljoen landgenoten zijn te zwaar, dat is 41% van de bevolking. In 1980 was dat nog 27%. We groeien dus in rap tempo dicht met z’n allen. Vandaar dat de AVRO groots uitpakt met Operatie NL Fit, het programma dat Nederland slank en fit gaat maken.

Operatie NL Fit

Twintig mensen trekken de kar, zij worstelen al jaren met hun gewicht en vinden het nu tijd om voor eens en altijd af te rekenen met de overtollige kilo’s. Daarbij worden ze begeleid door een voedingsdeskundige, een fitnessexpert en een psycholoog.

Vijf van de twintig kandidaten zijn benoemd tot aanvoerder. Aan hen de schone taak kijkers te motiveren ook hun leven om te gooien. Die kunnen zich aanmelden hier aanmelden.

Concrete doelen

Iedereen kan dus meetrainen, meeleven en meedoen via ­televisie, radio, internet en aan hardloopevenementen door heel het land. Het streven voor alle deelnemers is gezond en fit door het leven gaan, maar er zijn ook concrete doelen vastgesteld: in tien weken tijd ­minimaal 10% aan lichaams­gewicht verliezen en meedoen aan een 5-kilometerloop.

Art Rooijakkers

Presentator Art Rooijakkers ziet er nogal fit uit, hij hoeft dus niet mee te doen, maar heeft er wel zin in. Kijk maar: "Van bank­zitter naar hardloper en dat in tien weken! Dat kan als je meedoet aan Operatie NL Fit.” Was getekend, Art Rooijakkers.

Reageren