Operatie NL Fit: Fit worden met Oswin

Heel Nederland krijgt gratis een personal trainer dankzij Operatie NL Fit. Als het goed is, is Nederland dus hard op weg om fit te worden.

Twee weken geleden ging het pres­tigieuze AVRO-programma Operatie NL Fit van start, dat Nederlanders moet inspireren met hun luie kont van de bank te komen. Aan personal trainer Oswin Beingsick (rechts op de foto) de schone taak dat voor elkaar te boksen.

Oswin Beingsick

Hij doet krachtoefeningen en conditietraining met de vijf aanvoerders van Operatie NL Fit. Kijkers kunnen dezelfde oefeningen thuis of buiten zelf ook doen.

Volgens Oswin is een trip naar de sportschool niet nodig: "Je hebt alleen een paar hardloopschoenen en een flesje water nodig en dan kun je aan de slag. De oefeningen die ik geef, zetten we elke dag op onze internetsite: avro.nl/operatienlfit.”

Gratis training

Beingsick houdt zich al twaalf jaar bezig met fitness- en personal training, maar de hoeveelheid klanten die hij bereikt met Operatie NL Fit is ook voor hem nieuw.

"Ik help niet alleen de aanvoerders, maar heel veel Nederlanders. Iedereen krijgt op deze manier gratis een personal trainer!
Ik vind het ook mooi dat je als kijker ziet hoe de aanvoerders elke fase doorlopen. Hoe ze in tien weken tijd hun conditie opbouwen en vet verliezen.”

Sleutel tot succes

Volgens Beingsick is motivatie de belangrijkste sleutel tot succes. "Als je ontevreden bent met jezelf, wilt afvallen en sporten, dan is dat de grootste motivatie om mee te doen.”

En als we dan eenmaal begonnen zijn, is een doel hebben het allerbelangrijkste wat er is. "In Operatie NL Fit werken we toe naar een doel: een hardloopwedstrijd van 5 kilometer.”

Reageren