Ophef over Deense TV-show waarin naakte vrouwen gekeurd worden

Een nieuw programma op de Deense tv heeft tot veel ophef geleid. In de show, met de naam Blachman, laten de vrouwen hun ontblote lichaam keuren door de presentator en een ‘jury’.

In een filmpje op YouTube is te zien hoe een dame de studio inloopt en haar badjas uittrekt. Presentator en bedenker Thomas Blachman en zijn gasten kijken toe en vertellen vervolgens doodleuk was er zoal mis is aan het lichaam van de vrouw. Blachman vraagt zelfs aan de vrouw of ze zich wil omdraaien zodat haar achterwerk beter zichtbaar is.

Sekstistische vleeskeuring

Critici bestempelen de ‘vleeskeuring’ als seksistisch en vinden het programma vernederend voor het vrouwelijk geslacht. Toch denkt Blachman hier anders over, en hij vindt zichzelf zelfs een ‘genie’. De zender vindt alle ophef ook wat overdreven. “De show onthult wat mannen van het vrouwelijk lichaam vinden. Wat is daar mis mee?”

Thomas Blachman is foetsie

De presentator is zijn huis in New York inmiddels ontvlucht en zit ergens ondergedoken vanwege alle commotie. “Vergeet niet, ik geef het publiek iets wat ze nog nooit gezien hebben. Val me dan niet aan”, vertelt hij in de Britse krant The Sun. Blachman zat al eerder in de Deense X Factor als jurylid en kwam door de talentenjacht op het idee van Blachman.

Reageren