Opium staat stil bij leven Jeroen Willems

De AVRO zendt vanavond een speciale aflevering van Opium uit, waarin de omroep een laatste eer betoont aan de overleden acteur Jeroen Willems.

In de uitzending zijn unieke beelden te zien uit zijn toneel- en televisiecarrière. Zo wordt alvast een voorproefje gegeven van drie producties die Willems eerder opnam. Volgend jaar komen deze producties pas op de buis.

Hartstilstand

Jeroen Willems zakte afgelopen maandag in elkaar op de repetities van een voorstelling voor het 125-jarige bestaan van Theater Carré. Hij overleed die dag aan een hartstilstand. Bij leven speelde Willems in series als De Troon, Bellicher en Lijn 32. Ook had hij rollen in de films De Passievrucht (2003), Zomerhitte (2008) en Komt een Vrouw bij de Dokter (2009). Voor zijn hoofdrol in de telefilm Cop vs Killer (foto) won hij zijn tweede Gouden Kalf.

Afscheid

Fans konden zaterdagmiddag afscheid nemen van de acteur. De kist met zijn lichaam stond opgebaard in De Duif in Amsterdam. Maandag herdenken vrienden en collega’s hem, tijdens een besloten bijeenkomst in de Stadschouwburg.

Reageren