Oprah brengt eetstoornissen

De koningin van de talkshows, Oprah Winfrey, komt met een serie programma's over eetstoornissen. De show zal, hoe kan het ook anders, worden uitgezonden op haar nieuwe zender.

Zoals Televizier.nl eerder al meldde, is Oprah Winfrey haar televisie-imperium aan het uitbreiden met haar eigen nieuwe zender OWN: The Oprah Winfrey Network.

Er wordt steeds meer bekend over de programmering van de nieuwe zender die waarschijnlijk in 2011 wordt gelanceerd.

Intensieve rehabilitatie
De serie afleveringen in kwestie zal gaan over mensen die last hebben van een compulsieve eetstoornis, en wat zij moeten doen om weer een normaal leven te kunnen leiden.

In documentairevorm zal de serie in afleveringen van één uur de ontwikkelingen van deze patiënten volgen. Zij ondergaan een intensieve rehabilitatie die maar liefst 42 dagen duurt.

'Een bijzonder blik'
Een medewerker van OWN vertelt dat het programma "kijkers een bijzondere blik gunt in een kliniek waar eetstoornissen worden behandeld. Daar worden patiënten met zichzelf geconfronteerd en moeten ze tot vrede komen met wat achter het eten schuilt."

Bekend thema
Het komt uiteraard niet als een verrassing dat OWN deze serie zal uitzenden.

Oprah Winfrey heeft van haar eigen strijd met eten en de daarbij behorende overgewicht nooit een geheim gemaakt. Ook het thema eetstoornissen is al veelvuldig in The Oprah Winfrey Show aan de orde geweest.

Reageren