Oprah niet meer koningin?

Talkshowgrootheid Oprah Winfrey is haar titel van 'meest invloedrijke beroemdheid' van de Verenigde Staten kwijt. Volgens het Amerikaanse blad Forbes is dat nu actrice Angeline Jolie. Zij krijgt van alle bekende mensen in het land nu dus het meest gedaan in de Amerikaanse maatschappij.

Ieder jaar publiceert Forbes de lijst van de honderd meest invloedrijke beroemdheden. De 34-jarige Jolie staat dit jaar met stip op één. Oprah is gezakt naar de tweede plek.

Beyoncé
'Queen of pop' Madonna staat op de derde plaats, zangeres Beyoncé Knowles bereikte een vierde plek. Daarmee is Oprah nog wel de enige presentatrice in de lijst.

Inkomen en bekendheid
De lijst wordt gebaseerd op criteria als 'geld' en 'beroemdheid'. En Oprah verdiende wel het meeste geld van iedereen (275 miljoen dollar), maar Angelina kreeg meer media-aandacht. En dat compenseerde de veel lagere inkomsten van de actrice (27 miljoen dollar) meer dan voldoende.

Obama
Opvallend is dat de huidige Amerikaanse president Barack Obama op plek 49 in de lijst staat. Daarmee is het voor het eerst dat een zittende president überhaupt de lijst haalt.

Aandacht
Ondanks haar 'lage' inkomen, heeft Angelina inderdaad niet te klagen over media-aandacht. Los van het feit dat ze een relatie heeft met een van de knapste mannen van de planeet (Brad Pitt, negende op de lijst), zet ze zich wereldwijd in voor goede doelen. Onder meer kinderrechten en kindwelzijn staan hoog op haar prioriteitenlijst.

Films
Daarnaast maakt ze soms ook nog films. Zo was ze de afgelopen tijd in het nieuws met films als Kung Fu Panda, Wanted en het nog niet in Nederland uitgebrachte Salt.

Reageren