Oprah niet onder de indruk van biografie (update)

Oprah maakt weinig woorden vuil aan de spraakmakende biografie die schrijfster Kitty Kelley over haar leven schreef (update).

In het boek wordt onder meer beweerd dat Oprah drugs gebruikte, dat ze vroeger nooit mishandeld is en dat ze een lesbische relatie heeft met haar beste vriendin Gayle King.

Zogenaamd
Oprah was in New York om een prijs aan diezelfde Gayle uit te reiken en zei tegen het publiek: "Zij maakt zich soms meer druk om mijn leven dan ik. Zeker de afgelopen week toen er een zogenoemde 'biografie' over mijn leven verscheen."

Waarheidsgetrouw of niet, de boeken vliegen de winkels uit. Oprah blijft er nuchter onder. "Ook dit zal weer voorbij gaan", zei de talkshowhost nonchalant.

---

Oorspronkelijke bericht 12-04-2010
Oprah Winfrey lesbisch?


Laat het maar aan de roddelpers over om sterke verhalen flink op te blazen. Het nieuwste prachtstuk aan de theorieënmolen is de redenering dat Oprah Winfrey wel eens lesbisch zou kunnen zijn. De reden: ze heeft een beste vriendin...

Geruchten over de geaardheid van Oprah zijn niet nieuw. Alleen al haar jarenlang slepende relatie met partner Stedman, die maar niet tot een huwelijk leidde, voedde de geruchten dat de talkshowkoningin de arme man alleen maar voor de schijn aanhield.

Geruchten
Een aantal jaren geleden gooide Oprah's toenmalige concurrentie Rosie O'Donnell olie op het vuur door in een interview te zeggen dat ze niet uit kon sluiten dan Oprah lesbisch was. En zo ging de geruchtenstroom jarenlang door. Ze zou als bazige baas van haar bedrijf Harpo een echte kenau zijn.

Ze zou vrouwen op de werkvloer met haar ogen uitkleden. Ze zou haar talkshow op vrouwen richten om zich zo te kunnen vergapen aan een zaal vol mooie vrouwen. En ze zou werken aan de emancipatie van vrouwen omdat ze dat het liefst zag: vrouwen onafhankelijk van mannen.

Biografie
Nu is er recentelijk een onofficiële biografie verschenen die het leven van Oprah beschrijft door de ogen van omstanders. Het boek 'Oprah, a biography' van schrijfster Kitty Kelly komt er weer mee op de proppen: Oprah's beste vriendin Gayle zou niet zomaar een vriendin zijn. Nee, het zou de jarenlange liefde van Oprah zijn, en ze zou zelfs recentelijk in het huis van Oprah zou gaan wonen.

Of het verhaal waar is, is niet bekend. Oprah zelf heeft namelijk geen seconde meegewerkt aan de 'biografie', die overigens óók rept over Oprah's affaires met andere mannen. De presentatrice zal het te druk hebben met haar toekomst.

Reageren