Oprah promoot junkfood: rellen

Achteraf praat men erover als een toch wel 'ietwat uit de hand gelopen actie' maar daarvoor is het hoe dan ook te laat: een promotiestunt van talkshowkoningin Oprah Winfrey en kippenboer Kentucky Fried Chicken (KFC).

KFC had Oprah namelijk gevraagd om tegen betaling een gratis maaltijd weg te geven aan iedere kijker die daar zin in had. KFC had zogenaamde gezondere maaltijden te promoten, en Oprah vond dat een goed idee, omdat ze zo in tijden van recessie arme Amerikaanse gezinnen toch een lekkere maaltijd op tafel kon geven.

Stormloop
Gegadigden konden een bon van de website van Oprah downloaden en die gedurende 24 uur inleveren bij een restaurant van KFC.

Wat alleen niemand verwacht had, geschiedde: een ware stormloop ontstond op zowat alle KFC-restaurants.

Deuren sluiten
Lange rijen vormden zich voor de vestigingen, die snel zonder kip kwamen te zitten of simpelweg amper omzet draaiden omdat ze de hele dag gratis eten weg moesten geven.

Daarop besloten sommige vestigingen van KFC om geen bonnen meer in ontvangst te nemen, maar dat pikten de Amerikanen niet die soms uren in de rij hadden moeten staan om bij de kassa te komen.

Rellen
Rellen ontstonden en er werden zelfs vestigingen van KFC bezet met 'sit ins', waarbij de protestanten eisten dat ze hun gratis portie kip mee naar huis mochten nemen. Mensen die wel voor hun kip wilden betalen, werden geïntimideerd door de protestanten en gedwongen om achteraan te sluiten.

Wind van voren
Uiteindelijk lukte het de managers van de KFC's om de boze klanten weg te krijgen, maar op sommige plekken was daarvoor wel de poltiie nodig. Bovendien kreeg Oprah de wind van voren.

Dierenrechtenorganisatie PETA protesteerde over het feit dat Oprah op éen dag meer dieren had vermoord dan KFC normaal in een week zou doen. En gezondheidsorganisaties wezen de talkshowkoningin erop dat ook gezonder junkfood nog steeds junkfood is.

Oprah zelf heeft nog niet inhoudelijk op de gevolgen van de actie gereageerd.

De bon is niks meer waard, maar als je 'm wil hebben kun je hieronder klikken!

Oprahs kipbon

Extra
- Al het tv-nieuws op Televizier.nl >>
- meer kijktips vind je hier >>


Nog geen lid?
Leden kunnen hier inloggen om te reageren. Nog geen lid van Televizier.nl? Het is gratis en je krijgt er veel voor terug. Hier kun je je snel aanmelden!

Reageer!
De invloed van The Oprah Winfrey Show... zou jij in de rij zijn gaan staan?

Reageren