Oproep: Ik wil mijn vader terug

7 juni 2011 15:35 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Vanaf december is bij de NCRV op Nederland 3 acht weken lang het nieuwe programma Ik wil mijn vader terug te zien. In dit programma herstellen vaders en zonen die elkaar uit het oog zijn verloren het contact met elkaar. De NCRV is nog op zoek naar kandidaten.

Eén op de drie huwelijken in Nederland strandt. Hoe gescheiden ouders hun best ook doen om het contact met hun kinderen goed te houden, vaak lukt dat niet. Soms betekent dat zelfs dat kinderen het contact verliezen met één van de ouders – meestal met de vader.

Ik wil mijn vader terug volgt jongens die hun vader zijn kwijtgeraakt. Juist in deze bepalende fase van hun leven wordt de behoefte aan een vaderfiguur steeds groter. In Ik wil mijn vader terug krijgen vaders en zonen, na jaren geen contact te hebben gehad, de kans een nieuwe start te maken.

In elke aflevering staat één vader en zoon centraal. Elk duo zet onder begeleiding van een coach de eerste stap – een heftige ervaring. In de weken die volgen leren vader en zoon elkaar steeds beter kennen, bijvoorbeeld tijdens een uitdagende activiteit waarin ze moeten samenwerken en elkaar moeten leren vertrouwen en tijdens een logeerpartij.

Oproep
De NCRV is nog op zoek naar vaders en zonen die aan het programma willen meedoen.

Ben jij een jongen tussen de 14 en 20 jaar die zijn vader al een tijd niet meer heeft gezien en zou je graag weer contact willen? Of ben je een vader die dolgraag zijn zoon weer zou willen zien? In Ik wil mijn vader terug krijg je de kans om onder professionele begeleiding een nieuwe start te maken. Dus ben je zo’n vader of zoon? Mail dan naar ikwilmijnvaderterug@ncrv.nl.

Meer over