Interview Martine van Os

'Opvallend veel uitgesproken types in We zijn er bijna'

22 Juli 2019 08:30 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

© Omroep Max
Martine van Os trekt in het tv-programma We zijn er bijna! met een stoet caravans en campers door de Balkan. ‘Met elkaar lachen, nooit om elkaar’.
Vijf weken Balkan, was dat bijzonder?

“Ik vond het verrassend mooi. Je ziet nog wel overal sporen van de oorlog. Verlaten huizen, of gebouwen met kogelgaten. Maar de bewoners zijn vriendelijk en van zins om er iets van te maken. Qua natuur zijn het mooie landen. Heel afwisselend ook. We gingen van sneeuw naar 37 graden. Hoog in de bergen vind je prachtige ongerepte gebieden. Je hebt er ook veel onverharde wegen en wegen waar geen twee auto’s naast elkaar passen. Het was vaak hogeschool caravanrijden.”

Waar geniet jij het meest van?

“Van de uitgesproken types. Dit jaar hebben we er opvallend veel. Gaby bijvoorbeeld, die nooit een blad voor de mond neemt. Zij zorgde voor 20 pleegkinderen en brengt een enorme bak liefde mee. En Egbert en Janny, die een boerenbedrijf runden. Vrolijke mensen met een boeiend levensverhaal. Zij deed vroeger vanalles voor prinses Beatrix, bijzonder. De oudste reiziger is 85 en doet volop mee. De deelnemers vallen liever dood neer op reis dan een dag te lang achter de geraniums te zitten.” 

Bellen mensen Omroep MAX omdat ze mee willen?

“Ja dat gebeurt veel, maar zo werkt het dus niet. Dit programma draait niet om mensen die op tv willen. Juist daarom gaan we met een bestaande reis mee. Ze horen pas dat wij erbij zijn als ze boeken, dan kunnen ze bepalen of ze het zien zitten. Als mensen na een gesprek met mij in hun caravan liggen te woelen over wat ze hebben gezegd, dan zenden we het niet uit. Dat gebeurt eigenlijk nooit, maar het is wel de manier waarop we dit programma maken. En er mag zeker gelachen worden, maar nooit óm elkaar, altijd mét elkaar.”

We zijn er bijna zie je vanaf maandag om 21.15 uur bij Omroep Max op NPO 1

Meer over