Oranje bij Veronica

De EK-kwalificatiewedstrijd van het Nederlands elftal in en tegen Moldavië wordt live uitgezonden door Veronica. Het is voor het eerst dat de zender een wedstrijd van Oranje uitzendt.

Normaal gesproken was het SBS 6 die de wedstrijden van het Nederlands elftal voor zijn rekening nam. De NOS zorgde voor de uitzending op de grote toernooien.

Weinig verandering
En nu is het dus de beurt aan Veronica. Daarmee blijft alles wel in de grote SBS-pot, waar ook de mannenzender onder valt. Veel zal er dan ook niet veranderen.

De presentatie is zoals altijd in de handen van Jan Joost van Gangelen, die dit keer de gebroeders Koeman ontvangt. Ook Hans Kraay jr. is weer van de partij, hij staat zoals gewoonlijk op met een microfoon en een camera op het veld. Het commentaar is van Leo Oldenburger, ook al geen vreemde.

5-0
Nederland trof Moldavië voor het laatst in 2003. Toen won Oranje simpel met 5-0, maar in de tussentijd is een hoop veranderd. Wel in het voordeel van Nederland trouwens, zo verloor Oranje op de WK-finale tegen Spanje na nog geen enkele wedstrijd onder bondscoach Bert van Marwijk.

Ook werden de eerste twee kwalificatiewedstrijden, tegen San Marino en Finland, gewonnen, en dat zonder de geblesseerde sterspelers Arjen Robben en Robin van Persie.

De EK-kwalificatiewedstrijd van Oranje tegen Moldavië is op vrijdag 8 oktober vanaf 19.55 uur live te zien bij Veronica.

Reageren