Oranjeprogramma's op televisie

Aan de vooravond van het aftreden van koningin Beatrix en de inhuldiging van Willem-Alexander hebben een aantal programma’s bij de publieke omroep en RTL 4 een oranje tintje.

Ik Hou van Beatrix

Bijzondere aflevering van Ik Hou van Holland, geheel opgehangen aan het koningshuis. Teamcaptains Guus Meeuwis en Jeroen van Koningsbrugge voeren de twee ploegen aan, met Peter van der Vorst, Sandra Schuurhof, Britt Dekker, Najib Amhali en Ireen Wüst. Presentatrice Linda de Mol zal de 33 jaar die Beatrix op de troon heeft gezeten stemmig samenvatten.

Ik Hou van Beatrix 20.40 uur op RTL 4

Boulevard bedankt Beatrix

Albert Verlinde, Peter van der Vorst, Winston Gerschtanowitz en Marc van der Linden zwaaien de scheidende vorstin lof toe en zeggen haar vaarwel.

Boulevard Bedankt Beatrix 22.40 uur op RTL 4

Afscheid Koningin Beatrix

Terugblik op de regeerperiode van koningin Beatrix, met historische archiefbeelden. Deze start met een van tevoren opgenomen afscheidsspeech van Hare Majesteit (ook te zien op RTL 4 en SBS 6), terwijl ze zelf rond die tijd in het Rijksmuseum een afscheidsdiner met genodigden nuttigt. Presentatoren Astrid Kersseboom en Rob Trip onderbreken de documentaire vanaf de NOS-studio op de Dam voor sfeerimpressies. Hoe hangt de vlag bij het museum (commentaar: Kysia Hekster) en in andere plekken in de stad? En hoe bereidt het land zich voor op het Oranjefeest?

Afscheid Koningin Beatrix 20.28 uur op Nederland 1, RTL 4 en SBS 6

De Grote Willem-Quiz in De Wereld Draait Door

Speciaal voor de inhuldiging van Willlem-Alexander als koning, test DWDD jouw kennis over Willem-Alexander. Het nieuwe koningspaar is zo vaak in het nieuws dat we nu alles wel moeten weten. Maar is dat ook zo?

De Grote Willem-Quiz in De Wereld Draait Door 19.30 uur op Nederland 1

EenVandaag

Speciale uitzending over de inhuldiging van onze nieuwe koning. Met onder meer de uitslagen van een enquête over het vertrouwen van Nederlanders in Willem-Alexander en over wat er van hem wordt verwacht. Verder een reportage over zijn tijd bij de marine; zijn instructeur en jaargenoten (1985) doen een boekje over hem open. ­Royaltyverslaggeefster Esther Eikelenboom houdt u op de hoogte van actuele ontwikkelingen rond het aanstaande kroningsfeest in Amsterdam.

EenVandaag 18.15 uur op Nederland 1

Het Klokhuis

Hoe heten de hondjes van koningin Beatrix? Wat was de bijnaam van prins Willem-Alexander in zijn studententijd? Iedereen kan meedoen met de Koninklijke Klokhuis kwis. Ideaal om in de stemming te komen voor de Grote Dag.

Het Klokhuis 18.10 uur op Nederland 3

Panache

Satirisch programma over de troonsopvolging en aanverwante zaken, verzorgd door
Jan Jaap van der Wal, correspondenten en ‘experts’.

Panache 23.10 uur op Nederland 3

Reageren