Orpheus valt af in halve finale X Factor

28 juni 2013 22:18 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Na een zenuwslopende halve finale waarin coach Candy Dulfer bijna geen keus kon maken, viel Gordons groep Orpheus nét buiten de boot.

Na een uitzinnige halve finale bouwde presentator Martijn Krabbé de spanning enorm op door eerst de twee namen te noemen van de acts die sowieso door zijn. 

B-Brave en Haris door naar de finale

Tot niemands verbazing en luid gekrijs van het publiek was jongensgroep B-Brave de eerste finalist. Haris was het tweede talent dat zonder moeite een plek in de finale wist te veroveren.

Adriaan versus Orpheus

Dit betekende dat Adriaan en Orpheus nog één keer alles moesten geven voor de derde en laatste finaleplaats. Coach Angela Groothuizen vroeg wat water voor Adriaan, die te kampen had met een ernstige keelontsteking. Orpheus bracht hun bijzondere cover van de Ed Sheeran hit A-Team, terwijl Adriaan ondanks zijn stemproblemen zichzelf begeleidde en er het beste van maakte.

Patstelling in de jury

Na de optredens was het aan de coaches om hun eindoordeel te vellen. Angela en Gordon kozen uiteraard voor hun eigen acts, terwijl coaches Ali B en Candy Dulfer zonder eigen acts vrij waren te kiezen. Het viel beiden zwaar, maar Ali ging voor Adriaan omdat de 17-jarige volgens de rapper klinkt alsof ie 'een oude neger in zich heeft'. Candy zorgde na lang twijfelen met een keus voor Orpheus voor een 2-2 patstelling waardoor het stemmend publiek de doorslag moest geven.

Publiek bepaalt X Factor finale

Martijn Krabbé maakte daarop de percentages van de stemmen bekend. De uitslag bleek verrassend dicht bij elkaar te liggen. Orpheus kreeg 21.9 procent, maar Adriaan claimde met 24.3 procent de derde en laatste finaleplek. 

Hiermee gaat de finale volgende week tussen Angela met twee acts en Gordon met ééntje. 

Meer over