Oud-deelnemers talentenjachten domineren Nationaal Songfestival

5 januari 2012 21:06 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

De kans is groot dat Nederland dit jaar wordt vertegenwoordigd op het Eurovisie Songfestival door een oud-deelnemer van The voice of Holland. Maar liefst vier van de zes geselecteerde kandidaten van het Nationaal Songfestival zijn bekend van die talentenjacht.

De TROS stelde dit jaar de inschrijving voor het Nationaal Songfestival open voor iedereen. Dat leverde een stortvloed aanmeldingen op, maar liefst 491 bands en solo artiesten wilden een gooi doen. Vandaag werden de zes kanshebbers bekend gemaakt.

Het blijkt echter dat van die zes er maar liefst vijf een historie hebben als deelnemer van een talentenjacht. Joan Franka, Kim de Boer, Pearl Jozefzoon en Raffaëla Paton waren stuk voor stuk kandidaten in het eerste seizoen van The voice of Holland. Tim Douwsma is tegenwoordig vooral bekend als TROS-presentator, maar hij werd landelijk bekend als kandidaat in Popstars. Als zesde kanshebber heeft de omroep zanger Ivan Peroti naar voren geschoven.. Dat heeft de TROS donderdag laten weten.

In februari nemen de zes het tegen elkaar op tijdens het door Jan Smit gepresenteerde Nationaal Songfestival. Die avond wordt duidelijk wie Nederland dit jaar mag vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival dat in mei plaatsvindt in Azerbeidzjan.

De grote hoeveelheid Voice-kandidaten komt niet echt als een verrassing. Het Nationaal Songfestival wordt dit jaar voor het eerst geproduceerd door John de Mol, die ook de bedenker en producent is van de talentenjacht. Eerder liet De Mol zich al eens ontvallen dat hij graag een The Voice-ster naar Azerbeidzjan ziet gaan.

 

Meer over