Oud-zwemster Inge de Bruijn (39) vindt vrijgezellenbestaan prima

24 juni 2013 11:19 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Inge de Bruijn vertelt in een openhartig interview in het AD dat ze zich erbij heeft neergelegd dat ze single is. 'Ik heb een verschrikkelijke hekel aan daten. Verder ben ik van nature een type dat niet snel verliefd wordt’, aldus De Bruijn.

Meervoudig zwemkampioene Inge de Bruijn is na een handjevol gestrande relaties niet meer actief op zoek naar een partner. Toch denkt ze er wel eens aan hoe het zou zijn om een gezin te hebben, zoals haar tweelingzus Jakline dat wel heeft. “Het is zoals het is. Somber ben ik absoluut niet. Ik leid een gelukkig leven, waarin ik mijn medailles voorlopig maar beschouw als mijn baby's.”

Nadeel van Inge's sportcarrière

Inge de Bruijn denkt dat haar sportcarrière er ook wel voor heeft gezorgd dat ze nog steeds geen levenspartner heeft gevonden. “Sinds mijn jeugd lag de focus volledig op presteren en niet op het opbouwen van een liefdesrelatie.” Ook zou het kunnen komen omdat ze nogal wat slechte ervaringen heeft gehad in de liefde. Zo werd ze eens mishandeld door een ex-vriend en ze zocht – omdat ze opgroeide zonder vader – een man die een vaderrol op zich nam.

Inge de Bruijn is open, rustig en doodgewoon

Inge is ervan overtuigd dat mannen een verkeerd beeld hebben van haar. “Ze zien misschien, vanwege mijn topprestaties, tegen me op. Ze denken dat ik onbenaderbaar, afstandelijk of koel ben. Jammer. Ik ben juist heel open, rustig en doodgewoon.”

Inge de Bruijn was laatst nog te zien in het Net 5-programma Sabotage.

Meer over