Over de reling

In de telefilm Witte vis nemen visserszonen Hans (Marcel Hensema) en Stijn (Mads Wittermans) na de dood van hun vader diens kotter over. Het schip is nodig aan vervanging toe, maar geld is er niet. Hans zit diep in de schulden en de visopbrengst houdt niet over.

Terwijl ze door de geldproblemen hun kotter dreigen te moeten verkopen, varen Hans en Stijn nog één keer uit. Dit keer doen ze wél een goede vangst: een flinke hoeveelheid cocaïne.

Narigheid
Stijn wil de drugs zo snel mogelijk weer lozen. Hans denkt daar anders over. Hij haalt zijn broertje over de coke te versnijden en te verkopen, zodat ze in één klap uit de schulden zijn. En dat is het begin van een hoop narigheid.

Opnames
Veel van de opnamen voor Witte Vis zijn op volle zee gemaakt endat bleek niet voor iedereen een gelukkige keuze. Regisseur Remy van Heugten moest het ineens stellen zonder een significant deel van zijn personeel.

Vreselijk
„De golven waren ongeveer twee meter hoog. We waren nog maar net vertrokken toen het eerste crewlid over de reling hing. Dat werd steeds erger. De cameraman miste zijn twee assistenten. Ook de opnameleider en de regieassistent waren ziek. De geluidsman werkte door terwijl hij met zijn hoofd over boord hing. Vreselijk.”

Reageren