Over mijn lijk

BNN herhaalt het tweede seizoen van Over mijn lijk. Dat betekent dat we opnieuw vijf ongeneeslijk zieke jonge mensen kunnen volgen die er het beste van proberen te maken.

Emmy (33) zit nog vol ideeën en wil graag een vijver op haar graf. Karina (22) vecht 'om zo lang mogelijk in dit leuke leven te blijven' en bezoekt een concert van haar favoriete band. Margreet (34) zegt ja tegen het huwelijksaanzoek van haar vriend, Gwendo (26) gaat parachutespringen en Patrick (33) maakt schilderijen 'om blij van te worden'.

Respect
Over mijn lijk is een ontroerend, confronterende programma dat diep respect voor de hoofdpersonen afdwingt en tot nadenken stemt over de betrekkelijkheid van het bestaan. Na de laatste uitzending volgt er nog een Over mijn lijk extended, waarin je kunt zien hoe het de overlevenden en nabestaanden sinds het voorjaar is vergaan.

Aangegrepen
Als er een derde serie komt, zal Patrick Lodiers die niet meer presenteren. Twee keer een jaar lang optrekken met ten dode opgeschreven jonge mensen heeft de BNN-voorzitter erg aangegrepen en hij is toe aan een break.

Reageren