Over mijn lijk's Emmy overleden

Emmy Brekelmans, die vorig jaar te zien was in de tweede serie van het realityprogramma Over mijn lijk, is 4 november in haar slaap overleden aan de gevolgen van borstkanker. Ze was de laatste nog levende patiënt die in deze reeks door BNN werd gevolgd. Emmy is 36 jaar geworden.

De andere jongeren die in deze serie door Patrick Lodiers werden gevolgd (Patrick, Gwendo, Margreet en Karina), waren al eerder overleden. Emmy, die sinds begin 2006 aan borstkanker leed en al lange tijd wist dat ze niet zou genezen, hield haar blog op de Over mijn lijk-site actief bij.

Blog
Hierin vertelde ze openhartig en met de nodige humor over de ongemakken die bij het verloop van haar ziekte kwamen kijken. Maar het was niet alleen maar kommer en kwel voor Emmy, met wie het lange tijd nog relatief goed ging. Ze maakte lange reizen met haar vriend en deelde ook die avonturen op haar blog.

Viva
De dappere en ontroerende, maar vooral optimistische manier waarop Emmy met haar ziekte omging, leverde haar uiteindelijk een wekelijkse column in Viva op. Die heeft ze tot het laatste moment geschreven. Haar laatste stuk kun je in nummer 47 van het tijdschrift lezen.

Yvon Jaspers
BNN is momenteel bezig met een nieuwe serie van Over mijn lijk. Deze reeks zal niet meer worden gepresenteerd door Patrick, die het verloop van een eventueel derde serie emotioneel te zwaar zou vinden. De presentatie is deze keer in handen van Yvon Jaspers. Het derde seizoen van Over mijn lijk is naar verwachting in het voorjaar van 2010 te zien.

Reageren