Overtreders

In het nieuwe Nederlandse programma Overtreders volgt de camera politieagenten en handhavers die tijdens hun dagelijkse werkzaamheden oog in oog komen te staan met kleine en grote overtreders van de wet. Notoire zwartrijders, overlastveroorzakers, maar ook hondeneigenaren die hun huisdier los laten lopen. Ze kunnen allemaal – zonder pardon – rekenen op een bekeuring en dat leidt veelal tot pittige discussies of erger. 

 

Niet misselijke bedragen
Boetes, het zijn misschien wel onze grootste ergernissen. Bellen achter het stuur: 180 euro. Je vuilniszak te vroeg op straat zetten: 60 euro. Zwartrijden met het openbaar vervoer: 35 euro. Wildplassen: 90 euro. Elke aflevering van Overtreders bestaat uit meerdere situaties waarin overtredingen centraal staan. Indien bekend, wordt gecommuniceerd wat de hoogte van de sanctie is en of er eventuele justitiële gevolgen zijn voor de overtreder.

Spannend
In Overtreders is te zien hoe belangrijk het werk van politie en handhavers is als het gaat om het behoud van orde en rust op straat, maar tegelijkertijd ook hoe zij omgaan met de agressie en het geweld – zelfs al bij kleine overtredingen. Van een beetje discussie schrikken de dienstdoende ambtenaren allang niet meer terug, maar het gaat soms verder dan een heftige woordenwisseling. De camera gaat mee tijdens reguliere dag- en nachtdiensten en met speciaal opgezette controleacties van verschillende politiekorpsen en handhavingsdiensten door het hele land, wat spannende situaties oplevert.

Niet alleen politie
Naast politie en handhaving komen nog meer diensten aan bod die de bevoegdheid hebben om bekeuringen uit te schrijven, zoals de Koninklijke Marechaussee en bijzondere opsporingsambtenaren van het openbaar vervoer en ProRail.

Overtreders is vanaf zondag 10 juli om 20.30 uur te zien bij SBS 6.

Meer over: