Ozzy Osbourne haalt rijbewijs

Ozzy Osbourne heeft eindelijk zijn rijbewijs gehaald. Na achttien keer voor het praktijkexamen te zijn gezakt, moest de zestigjarige rocker maandag voor de negentiende keer afrijden. Deze keer werd hij eindelijk goed genoeg gevonden om voortaan zonder begeleiding de weg op te gaan.

Ozzy, die lang geleden furore maakte als frontman van de rockgroep Black Sabbath en later zijn carrière nieuw leven inblies met de MTV-realityserie The Osbournes, kon zijn geluk niet op. "Voor de eerste keer in mijn leven mag ik legaal achter het stuur plaatsnemen. Dus kijk uit!"

Motoriek
Dat laatste was natuurlijk een grapje, maar toch lijkt het geen loze waarschuwing. Mede door zijn hardnekkige drugsverleden is Ozzy's motoriek bij lange na niet perfect; zijn handen trillen bijvoorbeeld onophoudelijk (hij heeft de ziekte van Parkinson). Of de examinator er juist aan heeft gedaan om de rockopa de weg op te sturen, zal dus nog moeten blijken.

Quad-crash
Dat Ozzy lange tijd geen rijbewijs had, heeft hem overigens nooit belemmerd om niet op andere voertuigen te stappen. Dit ging meestal goed, totdat een tochtje op een quad hem in 2003 bijna fataal werd (hij raakte zelfs in een coma).

Veiliger vervoermiddel
De realityster herstelde echter (bijna) volledig en heeft met zijn nieuwe rijbewijs eindelijk de mogelijkheid om zelf in een veiliger vervoermiddel te stappen. Daar zal vrouw Sharon blij mee zijn!

Reageren