Paget Brewster over Emily Prentiss

TV Guide interviewde Paget Brewster over haar rol als Special Agent Emily Prentiss en vroeg haar onder andere hoe ze bij Criminial minds terecht was gekomen.

"Ik was in New Orleans voor opnames van een film en belde na een paar dagen mijn agent en zei: 'ik doe nu ongeveer drie maanden mijn was in het bad van mijn hotelkamer en ik ben eenzaam. Ik heb mijn familie en vrienden al tijden niet gezien, kun je ervoor zorgen dat ik in een tv-serie aan de slag kan?'
Een week later belde hij en zei: 'Wil je de makers van de serie Criminal minds ontmoeten?'"

Die ontmoeting ging dus blijkbaar goed?
"Ik had een meeting met de uitvoerend producenten Ed Bernero and Mark Gordon en een groep schrijvers. Zij vroegen mij of ik iets wist over sporenonderzoek. Persoonlijk ben ik geobsedeerd door dat vak dus toen ze over een bepaalde case begonnen zei ik: 'O dat is David Ray de gereedschapskist-moordenaar.' Ze waren meteen stil. Toen vroegen ze: 'weet je hier echt iets van af?' 'Ja', zei ik, echt waar."

Waar komt deze obsessie vandaan?
"Ik deed jaren geleden een talkshow in San Francisco (The Paget Show) heel vroeg in de ochtend. (1.30 uur). Een tijdstip waarop schizofrenen en enkele stalkers televisie kijken. Op een gegeven moment brak iemand in in de studio en werd ik opgesloten in de badkamer terwijl er naar hem gezocht werd. Hij ontsnapte."

Wat was jouw emotionele reactie hierop?
"Het was vreselijk. Zo'n incident verandert je compleet. Ik verdiepte me daarna in paranoide en obsessief gedrag en schizofrenie. Ken je het gezegde 'ken je vijanden?' Dat dus."

Dus je paste helemaal in de rol van Special Agent Emily Prentiss bij Criminal minds?
"Ze waren bezig een nieuwe vrouwelijke agent in de serie te introduceren. Ed zei: 'Wij schrijvers kunnen niet meer zo helder denken over de huidige personage, het is tijd dat we wakker geschud worden.'
"Mijn personage is precies wat ik voel: asjeblieft accepteer me want ik wil hier graag bij horen! Het is net het paradijs."

Reageren