Palingsoap

In De palingsoap komt heel bekend en onbekend Volendam voorbij. Zo ook Monique Smit die zich al geen leven meer zonder een of andere soap kan voorstellen. "Ik weet niet beter dan dat er camera’s om me heen zijn."

"Ik ben het al vier jaar gewend met Jan", aldus Monique. Ik zou het alleen maar jammer vinden als het stopt. De cameramensen zijn onderhand familie geworden.” Van Monique mogen we behalve de actie in de slaapkamer alles zien wat ze uitspookt. "Dat ik naar de kapper ga of shoppen of lekker sporten. Sommige vriendinnen gaan alleen echt niet mee als er camera’s in de buurt zijn. Dat respecteer ik. Niet iedereen heeft ervoor gekozen om bekend te zijn."

Zus van
En zelfs Monique moet toegeven dat er nadelen kleven aan de Volendamse roem. "Ik was eerst alleen de zus van Jan Smit, maar nu ben ik zelf een bekende Nederlander geworden. In de zomer op zondagmiddag over de Dijk wandelen gaat nu niet meer. Dat kost je wel een uur. Nu moet ik dus onderlangs. Dat weet je gewoon. Maar ik vind het geweldig dat ik nu op deze manier mijn geld kan verdienen. Wat wil je nu nog meer?"

Reageren