Passen Loretta en Quinty bij elkaar?

Vanaf morgen - maandag 5 april - serveert RTL 4 weer het aloude, oergezellige ochtendmagazine Koffietijd. Loretta Schrijver (53) en Quinty Trustfull (38) presenteren het in een nieuw jasje gestoken praatprogramma. Wat hebben de voormalige nieuwslezeres en het gezicht van Eigen huis & tuin met elkaar gemeen en waarin verschillen ze van elkaar? Lees het complete interview komende week in Televizier nr. 15.


Loretta Schrijver

Ochtendstond of avondrood?

"Het laatste. Ik ben een avondmens. Ze zeggen dat de ochtendstond goud in de mond heeft en dat snap ik ook wel. Als ik vroeg opsta en met de hond ga lopen, vind ik het heerlijk buiten. Ik moet er gewoon aan wennen; voor Koffietijd zal ik toch om een uur of zes uit de veren moeten. Dan maar wat vroeger naar bed."

Vegaschotel of varkenskarbonade?
"De vegaschotel, met heel mijn hart. Ik eet zo nu en dan wel vlees, maar alleen biologisch. Als er broodjes zijn, neem ik altijd een broodje kaas. Ik ben me bewust van elke hap die ik neem. Puur uit diervriendelijkheid; ik voel me prettig als er aan mijn eten geen dierenleed te pas is gekomen."

Botox of puur natuur?
"Tot nu toe puur natuur. Misschien komt er een moment dat ik denk: er moet nu toch eens wat gebeuren. Maar ik heb er nog niet aan meegedaan en het staat niet hoog op m'n verlanglijstje. Het punt is: als je eenmaal begint met botox of andere cosmetische ingrepen, waar moet je dan ophouden? Er valt zoveel aan een mens op te knappen; er is geen beginnen aan.

Koffietijd met Loretta en Quinty

Ik zou wel een paar kilootjes lichter willen zijn, maar dat moet ik zelf doen. In Koffietijd ga ik vast wel iets organiseren met dames die willen afvallen voor de zomer en dan doe ik mee."

Quinty of Loretta?
"Allebei. Samen voor Koffietijd, net als Hans en Mireille vroeger. We zijn heel verschillend. Ik zeg voor de grap weleens: Quinty gaat veel koffie halen en ik blijf lekker zitten. Bij haar gaat alles in de tiende versnelling en bij mij een tandje lager. Zij is een enorme regelaar, terwijl ik de rommelpot ben. Ik neem het niet zo strikt; ik ben een beetje gemakkelijk.

We hebben wel allebei dezelfde openheid, dezelfde belangstelling voor de dingen om ons heen en we houden allebei van dieren. Ik ben benieuwd hoe het gaat uitpakken, hoe we een leuke balans gaan vinden."

Quinty Trustfull

Ochtendstond of avondrood?

"Ik was echt een avondmens, totdat ik kinderen kreeg. Nu moet ik vroeg op en bruis ik meteen van de energie. Ik geef de kippetjes eten en ga lekker skeeleren of hardlopen in het bos. De avond heeft weer iets romantisch: lekker tegen m'n kerel aankruipen met een drankje. Een zonsondergang op het strand vind ik ook heerlijk."

Vegaschotel of toch een varkenskarbonade?
"We eten thuis geen varkensvlees, dus ik kies voor de vegaschotel. Ik ben niet vegetarisch, maar we eten weinig vlees. Ik ben wel gek op vis; dat komt hier bijna elke dag op tafel. En ik moet toegeven: als we uit eten gaan, kan ik echt enorm genieten van een goed biefstukje op mijn bord."

Botox of puur natuur?
"Tot op heden het laatste. Ik ben 38 en vind dat de tand des tijds aardig voor me is; er is nog niets uitgezakt. Rimpeltjes horen erbij; dat geeft niet. Ik leef gezond; ik probeer het geluk uit m'n leven te halen.

2 Koffietijd met Loretta en Quinty

Ik wil er natuurlijk goed blijven uitzien, maar niet met inspuitingen. Mensen die botox gebruiken, gaan zo op elkaar lijken. Ze krijgen allemaal eenzelfde soort gezicht. Ik ben een mens van veel mimiek; dat wil ik graag zo houden."

Quinty of Loretta?
"We zijn twee heel verschillende types. Daardoor vullen we elkaar goed aan. Ze hebben niet voor niets voor ons tweeën gekozen. Gevoelsmatig klikt het goed tussen ons en we moeten heel erg lachen samen. Wat Loretta over die koffie zegt: daar zit wel wat in. Ik ben wat actiever en heb waarschijnlijk al zes keer koffie gehaald, voordat Loretta er één keer aan heeft gedacht."

Dit is slechts een deel van het interview met de presentatrices. Het volledige interview kunt u lezen in de Televizier van volgende week, editie 15.

Reageren