Patricia Paay houdt zelf niet van talentenjachten

Ze heeft het enorm naar haar zin in Holland's got talent. En jurylid Patricia Paay heeft al een stuk of vijf, zes favorieten. Maar de zangeres zou zelf nóóit meedoen aan een talentenjacht. "Ik hou er niet van de beste te zijn."

"Ik werk heel hard en ben geen zeurpiet", zegt Patricia Paay tegen Televizier. "Ik geef altijd 150 procent in Holland's got talent en dat doe ik graag, want ik vind het hartstikke leuk. Echt enig. Ik heb nog nooit gewerkt met Henkjan (Smits, ook jurylid bij HGT, red.) maar het klikt fantastisch tussen ons. Hij is een muzikant en weet waarover hij het heeft. Daar hou ik van."

Juryleden
"Henkjan en ik zijn het jammer genoeg te vaak met elkaar eens. Maar soms ook niet en dan gaan we dwars tegen elkaar in. En dan heb je Robert Ronday, een heel aardige, sympathieke man. Hij is heel anders dan Henkjan en ik. Wij zijn erg aanwezig en Robert is juist lekker rustig. Hij praat ook anders, maar heeft zoveel kennis en ervaring met het circus. Henkjan en ik kunnen alleen maar zeggen of we geëntertaind worden, terwijl Robert ook let of een goochelact ook technisch goed in elkaar steekt."

Favorieten
"Of ik al favorieten heb? Ja, er zijn minstens vijf of zes mensen van wie ik denk: jij bent waanzinnig! Echt een aanwinst. En dat geldt niet alleen voor zangers. Misschien heb je ze nog niet opgemerkt, want die mensen moeten nog een klein beetje bijgeschaafd worden. Sommige kandidaten kwamen binnen in een flodder t-shirt... Dan denk je: uitstraling nul, komma nul. Maar je weet soms niet wat er uit iemand kan komen. Als ze zijn opgetut, scheelt dat al een heleboel."

Songfestival
Patricia is zelf ruim veertig jaar geleden ontdekt toen ze in de band van haar vader zong. Een belangrijke impresario zorgde ervoor dat ze mocht optreden in Alle trossen los van de Tros. A star was born. Zou ze nu zelf meedoen aan programma's als Idols of Holland's got talent? "Ik heb vroeger wel eens een songfestival gedaan en ik heb er ook een paar gewonnen. In Oostenrijk bijvoorbeeld. Maar aan talentenjachten deed ik niet mee. Ik ben niet zo goed met wedstrijden."

Niet de beste
"Ik ben een gevoelsmens en houd er niet van de beste te zijn. Bij mij gaat het om de sfeer en dan is een talentjacht geen fijne ervaring. Ik houd niet van strijden en ben niet iemand die over lijken gaat. Als ik me niet oké voel, haak ik af."

Forum
Patrcia Paay heeft dan wel heel veel vakkenis en ervaring, maar zou zelf nooit meedoen aan HGT. Is ze dan wel een goed jurylid? Wat vind jij? Ga naar het forum en geef je mening!

Reageren