Patrick Lodiers stapt over van BNN-VARA naar KRO-NCRV

Er gebeurt veel in Omroepland. Na het vertrek van Rob Kamphues bij KRO-NCRV, is nu bekendgemaakt dat Patrick Lodiers het lege plekje opvult en vertrekt bij BNN-VARA.

KRO-NCRV liet weten dat Patrick Lodiers Rob Kamphues opvolgt als presentator van De Reünie. Per 1 augustus gaat hij aan het werk voor de omroep.

Meerdere programma's

Waarschijnlijk zal niet alleen De Reünie in handen zijn van Lodiers. Mediadirecteur Taco Rijssemus laat weten: “We kijken uit naar de komst van Patrick Lodiers. De komende jaren willen we gaan werken met presentatoren die meerdere soorten programma’s kunnen maken.”

Klaas

Dat is precies de reden waarom Klaas Drupsteen laatst ‘Goodbye’ moest zeggen tegen de omroep. Volgens de KRO-NCRV is hij niet bekend genoeg. Het is een nieuw soort beleid dat de omroep met deze maatregelen lijkt te volgen: “Wij zijn ervan overtuigd dat Patrick Lodiers goed bij deze nieuwe koers past.”

Ambitie en verlangen

Patrick Lodiers vertelt op bijna poëtische wijze hoe hij naar zijn overstap kijkt: “BNN heeft mij onwaarschijnlijk veel gebracht. Maar ooit moet je er weg. En nu ik die deur achter mij ga sluiten, opent zich een mooie poort naar een uitdagende toekomst: de KRO-NCRV. Met vreugde en grote dankbaarheid kijk ik achterom, en met ambitie en verlangen vooruit.”

Carrière

De Lama-presentator begon zijn carrière bij BNN in 2001 met het programma Je Zal Het Maar Hebben. Andere programma’s die hij vervolgens op zijn bordje kreeg waren De Lama’s, Over Mijn Lijk, De Nationale IQ Test, Patrick in Uruzgan en De Grote Donorshow.

Wisseling van de wacht

Er vindt een kleine reorganisatie plaats bij de omroepen. Vorige week werd bekend dat Klaas van Kruistum overstapt van de EO naar KRO-NCRV en vandaag kwam het nieuws dat Rob Kamphues vertrekt bij KRO-NCRV.

 

Reageren